Laster Arrangementer

BIFF: The sanctity of space

BIFF viser The sanctity of space

En vakker og poetisk klatrefilm der livet henger i en tynn tråd

Midt inne i ødemarken i Alaska ligger det sagnomsuste fjellet Moose’s Tooth, som rager 3150 meter over havet. Fjellet har lenge hatt legendestatus i fjellklatrermiljøet, og en av dets mest krevende passasjer er den åtte kilometer lange «Tooth Traverse» som strekker seg langs fjellets topp i hele dets lengde. Denne ekstremt vanskelige og teknisk krevende ruten har blitt en slags besettelse for dokumentarfilmskaperne og fjellklatrerne Renan Ozturk og Freddie Wilkinson, som setter seg som mål å bli de første som noensinne fullfører den strabasiøse og hasardiøse ruten.

Med utgangspunkt i bildene til den berømte fjellfotografen Brad Washburn, bruker duoen årevis på å forberede den episke turen, og i THE SANCTITY OF SPACE følger vi dem på på den majestetiske og livsfarlige ferden mot toppen. Resultatet er en visuelt slående film om klatring, fotografi, natur, historie, kameratskap, utforskertrang, mot og besettelse som vil fascinere både garvede fjellklatrere og mennesker som aldri har satt sine føtter i en klatrevegg.

Regi

Renan Ozturk (USA), Freddie Wilkinson (USA) THE SANCTITY OF SPACE er deres første helaftens dokumentar sammen. Ozturks filmografi: EXPLORER: THE LAST TEPUI (2022), LOST ON EVEREST (2020), REEL ROCK 7 (2012)