Laster Arrangementer

BIFF: The Most Beautiful Boy In The World

Bergen Internasjonale Filmfestival 2021 presenterer et variert filmprogram på USF Verftet!

Livet etter DØDEN I VENEDIG

Luchino Viscontis DØDEN I VENEDIG fra 1971 er allment anerkjent som en av filmhistoriens store klassikere, og har under pandemien fått fornyet aktualitet og blitt oppdaget av nye generasjoner. For svenske Björn Andrésen, som i en alder av 15 år spilte filmens unge sexobjekt Tadzio, har filmen derimot vært et mareritt i 50 år. DØDEN I VENEDIG gjorde Andrésen verdensberømt, men tenåringsgutten var på ingen måte forberedt på oppmerksomheten, og verken hans bestemor og verge eller Visconti beskyttet ham mot underholdningsbransjens kyniske krefter. I denne gripende og dypt desillusjonerende dokumentaren, ser Andrésen tilbake på et liv preget av depresjon, rusproblemer og personlige tragedier – og på rollen som startet det hele.

THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD bruker arkivmateriale til å skildre castingen, innspillingen og lanseringen av Viscontis mesterverk, og åpenhjertige intervjuer med den i dag 66 år gamle Andrésen til å fortelle hvordan det var å stå i sentrum for det hele. Dette er en filmhistorisk viktig dokumentar, og en tragisk og innsiktsfull film om berømmelsens pris.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Björn Andrésen (medvirkende), Kristian Petri (regissør), Kristina Lindström (regissør)

Regi
Kristina Lindström (Sverige), Kristian Petri (Sverige) Samlet filmografi: TYSTNADEN – EN FILM OM SILENCE, MUSIKEN OCH TIDEN (2018). Lindström har også bl.a. regissert PALME (2012), og Petri har regissert bl.a. LÅNGFILM 136 (2018) og HOTELLET (2016).

2021 • 1t 33m • Sverige