Laster Arrangementer

BIFF: The happy worker – or how work was sabotaged

BIFF viser The happy worker – or how work was sabotaged

Noe er råttent i det moderne arbeidslivet Hvis du har en følelse av at det er noe galt med arbeidslivet i dag, så er du på ingen måte alene. Siden strategiene som går under fellesbetegnelsen New Public Management gjorde sitt inntog på 1980-tallet, har det blitt flere mellomledere, flere møter, flere avbrytelser, flere omorganiseringer, flere utbrente arbeidstakere og flere astronomiske lederlønninger, mens produktiviteten i beste fall har stått på stedet hvil. Dokumentarfilmen THE HAPPY WORKER – OR HOW WORK WAS SABOTAGED er både et forsøk på å forklare hvordan og hvorfor dette skjer og en skildring av de menneskelige kostnadene av dette systemet.

Antropolog og forfatter av boken «Bullshit Jobs» David Graeber er blant de kloke hodene som hjelper oss med å forstå hvorfor så mange mennesker i dag sliter med utbrenthet og en følelse av at jobben deres ikke betyr noe. Med sine humoristiske formgrep, skarpe analyser og opplysende vitnesbyrd, er THE HAPPY WORKER en kritisk og underholdende dokumentar om problemstillinger som angår de aller, aller fleste av oss.

Regi

John Webster (Finland) Filmer i utvalg: EYE TO EYE (2020), LITTLE YELLOW BOOTS (2017), RECIPES FOR DISASTER (2008), WHAT COMES AROUND (2005), OLIKA TÅG (1996)