Laster Arrangementer

BIFF: The farmer and the hipster

Featured Video Play Icon

The farmer and the hipster – en tankevekkende og hjertevarm dokumentar om å være bonde i Europa i 2023

De siste årene har bønders inntekt og arbeidsvilkår vært et hyppig debattert tema i norske medier. I dokumentarfilmen THE FARMER AND THE HIPSTER får vi et østerriksk perspektiv på disse problemstillingene.

Utgangspunktet for filmen er at bonden Christian og tidsskriftredaktøren Florian kommer i krangel på sosiale medier om en sak hvor en bonde har blitt dømt for sin kus farlige oppførsel.

Christian mener Florian er uvitende om hvordan det er å være bonde i dag, og utfordrer ham til å komme og arbeide hos ham på gården hans i Styria i Alpene.

Overraskende nok takker Florian ja, og mot alle odds oppstår det et vennskap mellom de to svært ulike mennene. Dermed utvikler det som starter som en klassisk konflikt mellom by og land seg til en innsiktsfull film om de mange utfordringene og problemene som i dag preger europeiske bønders arbeidshverdag.

THE FARMER AND THE HIPSTER er en sjarmerende og samfunnskritisk film som knytter det nære og håndfaste arbeidet med dyr og mark i naturskjønne omgivelser i Alpene til de ubarmhjertige makrotrendene i økonomien.

Innledning Tirsdag 24. oktober blir det innledning ved Geir Totland, Norges Bondelag, avd. Vestland