Laster Arrangementer

BIFF: Midnight Traveler

Qatar / USA / Canada / Storbritannia / / 1 t. 27 min. SPRÅK: bulgarsk/engelsk/tyrkisk/Persisk UNDERTEKSTER: engelsk MEDVIRKENDE: Nargis Fazili, Zahra Fazili, Fatima Hussaini, Hassan Fazili REGI: Hassan Fazili MANUS: Emelie Mahdavian FOTO: Nargis Fazili, Zahra Fazili, Fatima Hussaini, Hassan Fazili PRODUSENT: Emelie Mahdavian, Su Kim

Torsdag 26.9 kl. 15.15 i Cinemateket USF

Lørdag 28.9 kl. 15.00 i Cinemateket USF

En flyktning krysser sitt spor

Etter at Hassan Fazilis dokumentar PEACE IN AFGHANISTAN ble sendt på afghansk tv i 2015, tok Taliban livet av filmens hovedperson og satte en skuddpremie på regissørens hode. I frykt for sitt eget liv flyktet Fazili og hans familie fra Kabul til Tadsjikistan, men etter å ha brukt 14 måneder på å sende den ene asylsøknaden etter den andre uten å få annet enn avslag, ble de sendt tilbake til Afghanistan. I et forsøk på å ta kontroll over et stadig mer kaotisk og usikkert liv, bestemte Fazili seg for å rette mobilkamera mot seg selv og sine nærmeste.

Resultatet er MIDNIGHT TRAVELER: et nært og personlig perspektiv på massemigrasjonen mot Europa, filmet mens Fazili, hans kone og deres to unge døtre legger ut på den farefulle ferden gjennom Iran, Tyrkia, Bulgaria og Serbia på jakt etter trygghet i Vesten. Dette er en film laget i desperasjon, men det er også en film fylt med varme, håp, samhold og poesi – en unik og intim skildring av en virkelighet preget av flyktningleirer, menneskesmuglere, kriminelle gjenger og en evig usikkerhet.