Laster Arrangementer

BIFF: Magaluf Ghost Town

Bergen Internasjonale Filmfestival 2021 presenterer et variert filmprogram på USF Verftet!

Syden har en skyggeside

Magaluf er en av de mest beryktede feriedestinasjonene i det vi på godt norsk kaller Syden. Hvert år strømmer hundretusener av turister til den spanske byen for å drikke, danse og gjøre tvilsomme livsvalg i solfylte omgivelser. MAGALUF GHOST TOWN blander sammen dokumentar og fiksjon til en skildring av sydenturisme du aldri før har sett maken til. Her møter vi den aldrende enken Maria Terese, hennes afrikanske leieboer Cheickne, den unge skuespillerspiren Rubén og den russiske eiendomsmegleren Olga. Gjenferd, menneskeofringsritualer og skyggesiden av moderne livsstilskapitalisme er elementer som preger deres møte med hordene av forfyllede briter som utgjør bærebjelken i øyens økonomi.

Med MAGALUF GHOST TOWN har Miguel Ángel Blanca laget en sjangeroverskridende film som er like deler spøkelseshistorie, thriller, samfunnsportrett og dokumentarisk svart komedie. Dette er en spennende, bisarr og kritisk skildring av hedonistisk masseturisme og effekten den har på samfunnene som er avhengige av den for å overleve.

Regi
Miguel Angel Blanca (Spania) Filmer i utvalg: QUIERO LO ETERNO (2017), LA EXTRANJERA (2015), UN LLOC ON CAURE MORT (2014)

2021 • 1t 30m • Spania / Frankrike