Laster Arrangementer

BIFF: Land of Ashes

ORIGINALTITTEL: Ceniza negra Frankrike / Argentina / Chile / 2019/ 1 t. 22 min. SPRÅK: spansk UNDERTEKSTER: engelsk MEDVIRKENDE: Smachleen Gutiérrez, Humberto Samuels, Hortensia Smith, Keha Brown REGI: Sofía Quirós Ubeda MANUS: Sofía Quirós Ubeda FOTO: Francisca Saez Agurto PRODUSENT: Mariana Murillo, Cecilia Salim, Matías Echeverría & Millaray Cortés, Samuel Chauvin

Vises

torsdag 26.9 i Cinemateket USF

fredag 27.09 i Cinemateket USF

Mellom barndom og voksenliv, mellom liv og død

I denne drømmende og poetiske filmen møter vi 13 år gamle Selva som befinner seg et sted mellom barndom og voksenliv, i en verden der grensen mellom liv og død ikke er like håndfast som i vår egen. Hun bor sammen med bestefaren og Elena, en underlig og tidvis ganske skummel kvinne som Selva har et anstrengt forhold til. Når hun ikke er sammen med venninnene sine eller gjør keitete forsøk på å bli kjent med den kjekke gutten på skolen, leker Selva i skogen sammen med en kvinne med lange fletter – en kvinne som bare hun er i stand til å se.

Sofia Quiros’ spillefilmdebut er en stillferdig sanselig skildring av følelsen av befinne seg i en fase av livet der alt er i endring. Selva er like komfortabel med slanger og ånder som hun er med klassekameratene, og innslagene av magisk realisme skjerper publikums oppmerksomhet og lar oss føle tenårenes skjellsettende opplevelser på kroppen. LAND OF ASHES er kort og godt en nydelig oppvekstskildring fra en filmskaper det skal bli svært interessant å følge med på i årene som kommer.