Laster Arrangementer

BIFF: Kortreist kortdokumentar

Sju kortreiste kortdokumentarer på rekke:

Local short documentaries. All films with english subtitles.

TRUSTFALL

15 min // Regissør: Stefan Witts // Produsent: Stefan Witts // WITTS (I samarbeid med Ekstremsportveko)

Et par forsøker å gjennomføre verdensmesterskapsrutinen sin i skydive, fra flyet til en fjellvegg i Gudvangen. Med enorme fjellvegger i alle retninger og knapt med tid, må de legge livet i hverandres hender

CREĀRE

11 min // Regissør: Penelope Larsen // Produsent: Karen Mathea Ulvund Solstad // Universitetet i Bergen

I et lite verksted i Alvøen finner man Jan Kåre Myklebust. En keramiker med lidenskap for sitt fag. CREĀRE er en dokumentar om skaperglede og ånden i gamle håndverkstradisjoner.

TVILLINGSONG

28 min // Regissør: Anne Tveit Knutsen // Produsent: Elin Sander // Aldeles

Et lavmælt og poetisk portrett av tvillingsøstrene Eli og Toril på 52 år som lever med en utviklingshemming. Filmen skildrer deres unike relasjon og kommunikasjon med hverandre og omverdenen. Toril lever med en alvorlig nyresvikt, og filmen følger tvillingene den siste tiden de har sammen.

ZENITH

10 min // Regissør: Thomas Krohn Dalen // Produsent: Daniel Johannessen

«Det er nesten skummelt hvor vakkert det ukjente kan være.» Arnstein Dale, en astrofotograf fra Bergen, har lenge vært fascinert av å ta bilder av stjernetåker og galakser flere tusen lysår unna det man kan se med det blotte øye.

VIEW

4 min // Regissør: Odveig Klyve // Produsent: Gunhild Oddsen // GOfilm

Noen er på jakt etter en vakker utsikt. Noen mister utsikten. Et stort cruiseskip nærmer seg en liten by.

DISTILLING A DREAM

8 min // Regissør: Alexander Ophaug // Produsent: Thomas Thorbjørnsen // Untold Film

En ny vind har inntatt øyen Fedje, en kommune hvor det er få arbeidsplasser og fraflyttingen øker. Kan det ambisiøse destilleriet legge et nytt grunnlag for arbeidskraft, tilflytting og håp for fremtiden?

CHICKEN KING

35 min // Regissør og produsent: Alex Lopez

Timmi Bronson lever det enkle liv bare ti minutter utenfor Bergen by, i selveste Skogen Baby! Der lever han lykkelig med hønene sine, hanen Cock Bronson og katten Skrotepus.

– – – –

BIFF vil med det kortreiste konkurranseprogrammet være et utstillingsvindu for regionens filmskapere. Noen av produksjonene kommer rett fra klippen, mens andre har rukket å gjøre seg gjeldende på festivaler i inn- og utland. Vi er stolte over å kunne presentere et utvalg ferske kortfilmer fra vestlandets mangfoldige filmbransje! I år er konkurransen delt i fiksjon og dokumentar, med en pris på 10 000 kr til vinneren i hver kategori. Filmene vises med engelske undertekster.