Laster Arrangementer

BIFF: I didn’t see you there

BIFF viser I didn’t see you there  i Røkeriet på USF Verftet

Hvordan er det å være synlig og likevel ikke bli sett? I denne dokumentaren får vi se verden fra Reid Davenports perspektiv. Med et kamera festet til sin elektriske rullestol har han et unikt perspektiv på verden. Lav kameraplassering og skrå vinkler fører oss nærmere bakken og tettere innpå forbipasserende. Vi får høre den elektriske motorduren og lyden av hjulene som kjører på ulike underlag, og ser Davenports skygger og refleksjoner gli gjennom omgivelsene.

På sin ferd rundt i Oakland, California gir filmskaperen oss et innblikk i det å bli sett på som annerledes og hvordan han ser på seg selv. Et stort sirkustelt midt i byen får ham til å reflektere over den amerikanske tradisjonen med «freakshow» – der mennesker med annerledes fysikk har blitt brukt som underholdning – og hvordan samfunnet ser på mennesker som ham i dag. Davenport viser oss hverdagsdiskriminering, men også inkludering og kjærlighet fra venner og familie.

I DIDN’T SEE YOU THERE er en samfunnskritisk dokumentar fra innsiden av en underrepresentert minoritet – en film som viser funksjonshemming på den funksjonshemmedes egne premisser.

Visningen kl. 15:30 lørdag 22. oktober er bring your own chair:
De av oss som sitter i rullestol er vant til å ikke ha så mange plasser å velge i. På denne spesialvisningen er det ingen stoler satt frem, og alle må ta med sin egen. Det er ikke så nøye hva du definerer som en stol, så lenge du kan sitte på den. Her er det lov å være kreativ! De som sitter i stol fra før har en fordel, men vi diskriminerer ingen. Etter filmen er det panelsamtale mellom funkisregissør Mari Storstein og Anna Fredrikke Bjerke fra organisasjonen Free The Work.

Regi

Reid Davenport (USA) Filmografi: I DIDN’T SEE YOU THERE er Davenports første helaftens dokumentarfilm.