Laster Arrangementer

BIFF: Eiketreet og dyrene som bor der

BIFF viser Eiketreet og dyrene som bor der – en naturdokumentar som trollbinder

Hovedpersonen i EIKETREET er et 210 år gammelt eiketre i Sologne i hjertet av Frankrike. Fra de dype røttene til de høye trekronene utgjør treet et eget lite økosystem som yrer av liv. Her møter vi blant annet hakkespetter, ekorn, snutebiller, skogmus, ugler, maur, rådyr og villsvin, i tillegg til et rikt planteliv som lever av og på det majestetiske treet. Dokumentarfilmskaperne Laurent Charbonniere og Michel Seydoux har dokumentert dette mikrokosmoset gjennom fire årstider, og resultatet er en uimotståelig sjarmerende naturfilm av samme støpning som BIFF-favoritten AMAZONIA (BIFF 2013).

Ved å vise hvordan eiken huser, beskytter og gir næring til sine mange «leieboere», gir Charbonniere og Seydoux publikum et lettfattelig innblikk i naturens komplekse samspill. Filmen inneholder ingen dialog, men desto mer uttrykksfullt kroppsspråk, vakkert fotoarbeid og umiskjennelig fransk musikkbruk. EIKETREET egner seg ypperlig for barn, men vil utvilsomt også fascinere mang en voksen publikummer.

Familievisning: Alle barn har rett til lek, fritid og tilgang på kulturelle aktiviteter. Velkommen til en visning som er tilgjengelig for alle barn, uavhengig av funksjonsevne eller språklig bakgrunn.

Filmen vises i Røkeriet på USF Verftet som har stor kapasitet til rullestoler og mulighet for teleslynge. EIKETREET er uten dialog og passer for alle aldre. I samarbeid med Redd Barna.

Regi

Laurent Charbonnier (Frankrike), Michel Seydoux (Frankrike) EIKETREET er deres første film som medregissører. Charbonniers filmer i utvalg: CHAMBORD (2019), NATURE’S PALACE (2012), TENDRESSES ANIMALES (2009)