Laster Arrangementer

BIFF: A Dog called Money

ORIGINALTITTEL: A Dog Called Money Irland / Storbritannia / 2019/ 1 t. 30 min. SPRÅK: engelsk UNDERTEKSTER: uten MEDVIRKENDE: PJ Harvey REGI: Seamus Murphy MANUS: Seamus Murphy FOTO: Seamus Murphy PRODUSENT: Isabel Davis, Katie Holly, James Wilson, Seamus Murphy

PJ Harvey – to bring you my music

I A DOG CALLED MONEY skildrer Seamus Murphy tilblivelsen av PJ Harveys album «The Hope Six Demolition Project», og resultatet er en nærmest stream-of-consciousness-lignende skildring av den kritikerroste artistens arbeidsprosess. Harvey er ikke typen til å sitte og vente på inspirasjon, og med notatblokken i hånden legger hun ut på tur til Kosovo, Afghanistan og fattige svarte nabolag i Washington, D. C. på jakt etter bilder og skjebner som kan tjene som utgangspunkt for nye låter. Deretter bærer det tilbake til London for å spille inn albumet, i et spesialkonstruert studio som gir forbipasserende muligheten til å observere prosessen gjennom et énveisvindu.

Kombinasjonen av Harveys fortellerstemme og Murphys skarpe øye for scener og motiver, gjør A DOG CALLED MONEY til en stemningsfull og fragmentarisk film som til syvende og sist handler mindre om «The Hope Six Demolition Project» enn om tankene, følelsene og opplevelsene det springer ut av. Dette er en befriende utradisjonell dokumentar om en befriende unik artist, fra produsentene av 20.000 DAYS ON EARTH og SHUT UP AND PLAY THE HITS.