Laster Arrangementer

BIAF: Masterclass med Kōji Yamamura + kortfilmer

Bergen Internasjonale Animasjonsfilmfestival i Cinemateket på USF Verftet – masterclass med Kōji Yamamura

Kōji Yamamura (山村 浩二, Yamamura Kōji) er en japansk uavhengig animatør som startet sin karriere som bakgrunnskunstner for et animasjonsstudio og senere bygget opp en karriere som regissør, forfatter, filmklipper, animatør og bakgrunnskunstner med sitt eget animasjonsstudio, Yamamura animations. Yamamura har laget kortfilmer, musikkvideoer, TV-reklamer og vignetter, både i arbeid med andre regissører og i sine egne uavhengige produksjoner.

Yamamuras animasjon dekker en rekke forskjellige teknikker. Hans tidligste uavhengige verker kombinerte leiremaling og stop motion med celluloid, mens hans senere verker har vært fokusert på mer tradisjonell animasjon. Blant hans mest kjente verker er Hodefjellet, Oscar-nominert for beste animerte kortfilm og vinner av Annecy internasjonale animasjonsfilmfestival i 2003, og En landsens lege, vinner av Ottawa grand prize og Ōfuji Noburō-prisen i 2007.

ReAnima har i år gleden og æren av å feire Herr Yamamuras arbeid med en masterclass undervist av Yamamura selv og et tilbakeblikk på noen av hans beste filmer. Dette er en unik mulighet til å lære fra en av de mest anerkjente kunstnerne i animasjonsverdenen.