Laster Arrangementer

Being John Malkovich

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

Fortalt i korte trekk er dette handlingen i Being John Malkovich: Craig Schwartz driver med dukketeater, et lite lønnsomt yrke, og må derfor få seg jobb. På kontoret oppdager han en dør som fører inn i John Malkovich sitt hode.

Så kan vi utdype med at kontoret der Craig får seg jobb ligger i 7 1/2. etasje, noe som medfører visse heisproblemer. Grunnen til at etasjen kun er halv blir behørig presentert i firmaets introduksjonsvideo som Craig får se før han sendes på arkivet for å arkivere. Og det er her han finner døren til gangen som fører inn i John Malkovich’ hode, gjemt bak et skap.

Being John Malkovich er regissør Spike Jonzes første spillefilm, men han var ikke ukjent med suksess før dette. Han har gjort en god karriere med dokumentarer, reklamefilmer og musikkvideoer, og den supertøffe musikkvideoen til “Sabotage” av Beastie Boys har gitt ham en rekke priser. John Cusack spiller hovedrollen som Craig Schwartz, og som hans kone Lottie finner vi Cameron Diaz i en heller utypisk rolle. John Malkovich og Charlie (eller var det Charles) Sheen spiller seg selv.

Filmen presenteres i samarbeid med Byarkitekten, Bergen Kommune.

Tema: Arkitektur på film

Being John Malkovich. Regi: Spike Jonze. USA 1999. Aldersgrense: 12 år. Engelsk tale, norsk tekst. 35mm, 1t 53min.