Laster Arrangementer

Bajazzfestivalen 2020 – 10 år!

Bajazzfestivalen feirer 10 år og inviterer til Miss Tatis «Eyemba» på USF Verftet.

Dag 1 – lørdag 17. oktober:
URPREMIERE: MISS TATI’S EYEMBA

Velkommen inn i Eyemba – blokken som ligger i korsveien mellom den du er og den du skal bli.

Eyemba er et hjem og en trygg havn – en boligblokk – men det er også trangt, lydt og et litt forvirrende sted som ikke alltid føles helt som hjemme. Naboene bråker, noen danser i gangene, andre hopper i sengene, og på lørdagene er jakten på godteri det eneste barna i blokken bryr seg om. Noen savner sitt forrige hjem, mens andre gleder seg til å flytte inn – Eyemba har mange rom, og enda flere historier.

Miss Tati har skrudd lokket av snopeskålen og latt sin portugisisk-angolske bakgrunn få fritt spillerom i denne konsertforestillingen som henter ut både de gode og vanskelige følelsene som ligger i det å bli sett på som annerledes. Voksesmerter, små identitetskriser og jakten på seg selv og sitt hjem preger alle som bor i Eyemba. Gjennom musikk, dans, knasende samples, fotristende rytmehopp og deilig vokal tar Miss Tati deg med inn i blokken, og geleider deg gjennom beboernes historier og dilemmaer.

Dag 2 – søndag 18. oktober:
ØNSKEREPRISE: PSST!

Barn trives godt når det er mye lyd. Foreldrene er ofte mindre begeistret; Demp deg! Skru ned! Ingen synging ved bordet! Konsertforestillingen PSST! handler om lydene rundt oss. Vi følger de to grenseløse trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. Grensene blir utydelige… mellom lyd og stille, mellom bråk og musikk, og mellom fantasi og virkelighet. PSST! utfordrer oss til å virkelig lytte. PSST! hadde premiere på Bajazzfestivalen i 2017, og fikk strålende mottakelse fra både publikum og presse. I etterkant har bestillingsverket blant annet gått sin seiersgang på Den Nationale Scene, Ultimafestivalen i Oslo og Sildajazz. Nå blir det ønskereprise på 10-års jubileet for Bajazzfestivalen!

Crab is Crap er en duo som ble startet for å undersøke om det gikk an å lage musikk med kun trommer. Bak bandet finner vi to blad Øyvind; Skarbø og Hegg-Lunde. De to er kjente fra en rekke band, og har lang fartstid som drivende dyktige karer. Navnet er visstnok hentet fra ein uttalelse fra en gambisk husmor som høylytt proklamerte at krabber, det var noe dritt.

—–

Dette blir en litt annerledes feiring enn vi først hadde planlagt, men det blir heldigvis festival. Vi tar selvsagt alle nødvendige forholdsregler med tanke på smittevern, og konsertene vil foregå i Røkeriet på USF Verftet for å sikre at publikum har god plass å boltre seg på.Vi kommer snart tilbake med mer informasjon om billettsalg og årets spennende program. Men vi kan allerede nå avsløre at det blir premiere på et helt nytt bestillingsverk, og en ønskereprise på et tidligere musikalsk verk fra Bajazzfestivalen.Bajazzfestivalen er en musikkfestival for barn og voksne og blir arrangert av Bergen Jazzforum. Ta med hele familien på konserter og moro etter sommerferien. Dette blir garantert gøy!

Animarie Hjelmerud har igjen designer plakater, illustrasjoner og design til årets festival

Bergen Jazzforum tar smittevern på alvor, og vi vil selvsagt følge alle retningslinjer og anbefalinger fra myndighetene som er gjeldende på tidspunktet for konserten. Det skal være trygt for alle å besøke våre konserter i høst. 

Covid 19-situasjonen: Vær trygg på konsert

USF Verftet arbeider fokusert med å legge forholdene til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt.
For konsertgjestene våre blir det litt annerledes å være på konsert. Vi gjør det slik:

– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Innslipp til konsert starter en time før konsertstart. Vi oppfordrer alle til å komme tidsnok, slik at det ikke oppstår lang kø.
– Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre konsertverter kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge vertenes anvisninger. Det er nok plass i konsertområdet til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.

Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg .