Laster Arrangementer

B-open kunstfestival 2018 med over 100 åpne kunstneratelier!

Velkommen til årets B-open kunstfestival lørdag 21. april og søndag 22. april!
Over 100 av Bergens profesjonelle kunstnere vil åpne atelierene sine for publikum i tillegg til en rekke andre eventer.

Kunstnerne som har åpne atelier på USF er Anne Tveit Knutsen, Aud Lavik, Birgit Eide, Kiyoshi Yamamoto, Ida Carolyn Helland-Hansen, Kari Aasen, Johanne Monrad, Daniel Persson, Herdis Torsvik, Kristin Selboskar, Cecilia Jonsson, Marta Nerhus, Åse Ljones, Brit Bøhme, Inga S. Søreide, Dillan Marsh, Cato Løland, Gro Aakenes Sævig, Magnar Moen, Anne-Britt Lerøy, Karina Herteig og Sissel Blystad.
Det er åpent fra kl. 12 – 17 både lørdag og søndag.

Festivalen og alle de tilknyttede aktivitetene er åpen for et publikum i alle aldersgrupper og med gratis adgang. B-open er en unik kanal som gir publikum et spennende, ukuratert innblikk i kunstnernes arbeidsplass og praksis.

Se informasjon her.

I år prøver B-open for første gang å dele byen i 2, med sentrumsatelierene åpne på lørdag og de utenfor sentrum åpne på søndag. Ikke for å splitte noe, men heller for å styrke. På denne måten kan de som stiller med åpne atelierdører den ene dagen også få muligheten til å gå inn noen andres dør den andre dagen.

I tillegg til de åpne kunstneratelierene har publikum et bredt og variert program å utforske under festivalhelgen. B-open arrangerer flere guidede turer som er gratis å delta på. Det går også gratis busser mellom flere atelierfellesskap i sentrum på lørdagen, og til flere av de omkringliggende atelierene på søndagen. Cinema B-open er en offentlig screening med utvalgte videoarbeid fra kunstnere med tilknytting til byen. Det blir arrangert opptil flere gratis kunstworkshops for barn og voksne. ART + FOLK arrangerer i samarbeid med B-open og CM7, KUNSTMARKED. Her kan publikum utforske arbeider av lokale profesjonelle kunstnere som alle viser kunstverk som er til salgs.
Festivalen jobber også med VISP, Norwegian Crafts og Oslo Open om et internasjonalt besøksprogram hvor kuratorer fra inn og utland kommer på atelierbesøk til utvalgte kunstnere. I tillegg skal B-open fortsette med ’Norden til Bergen’, et prosjekt som involverer kuratorer, kunstnere og kulturaktører fra Bergen og Norden.

For en fullstendig oversikt over kunstnere som holder åpent atelier og alle de andre aktivitetene tilknyttet festivalhelgen, gå til www.b-open.no.
Her kan man også laste ned årets digitale katalog.

Organisatorisk springer B-open ut fra fagorganisasjonene Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN) samt Hordaland kunstsenter (HKS).

B-open 2018 vil takke Bergen kommune, Kulturrådet, Sparebanken Vest og Hordaland fylkeskommune for generøs økonomisk støtte.

B-open 2018 vil takke for godt samarbeid med
VISP, ART + FOLK, BEK, Oslo Open, Norwegian Crafts, Atelier, Tag Team Studio, Pamflett/Bergen Zines, TASC Ablett & Brafield, Lodret Vandret, Harbinger Project Space, BLOKK, Kunstgarasjen, Trykkeriet, Isotop, De Bergenske