Laster Arrangementer

Aurora – utsolgt

Link to Ticketmaster.no.

Infections Of A Different Kind – Step 1 er første del av et todelt album fra AURORA – og på flere måter et statement. Det varsler at AURORA definitivt er tilbake, tydelig og med en klar retning. Dette er lyden av et album med selvtillit, farger og intrige.

“Den gir en dypere forståelse av hvem jeg er og hva jeg vil musikken skal gjøre. Denne platen har vært veldig gøy å lage og jeg har følt meg veldig tilfredsstilt som låtskriver og produsent”, forklarer den bergensbaserte artisten om IOADK-S1. “Det handler om de mange, mange sidene ved det å være menneske. Om hvordan vi sårer og elsker. Det handler om å først være en kriger for deg selv slik at du kan bli en kriger for de som ikke enda har blitt det”

De nye sangene, spilt inn i studioet La Fabrique i Sør-Frankrike, spenner tematisk fra det personlige til det politiske, med alt fra tragedie historier om kjærlighet og død til miljøvern og andre politiske standpunkt på menyen. Dette er sanger jeg håper folk kan finne trøst i, men som også stiller spørsmål om verden. “Siden verden er så kaotisk, er det lett å glemme at den er tryggere en den noen gang har vært. Så jeg ønsker at vi skal se alt som faktisk har blitt bedre slik at vi vet at det er håp og at det vi gjør betyr noe» sier AURORA om følelsene som virvles opp i disse nye låtene. “Jeg tror det er bra for oss. Å være litt sinte. Et type sinne som holder deg våken og som minner deg på den kraften du bærer i deg. I dagens populærmusikk er det mye musikk uten tyngde. Kanskje fordi vi trenger en pause? Eller fordi vi trenger å danse? Men jeg tror det er kommet en tid der vi har lyst til å bry oss. Og jeg er glad for å kunne skrive musikk som folk hører på med åpne hjerter».

Platen er produsert av Aurora med hjelp av norske Askjell Solstrand (Depresno, Askjell) og den britiske duoen MyRiot (London Grammar, Rae Morris).  Aurora har med årene åpnet nye dører når det kommer til produksjon av sin egen musikk. «Det er så viktig for meg at musikken reflekterer det jeg har i kroppen når sangene blir skrevet. Jeg har et instinkt på hvordan sangene mine skal bli,  og jeg trenger å ha verktøyene til å få det til i egne hender» uttaler hun. «Jeg må ha kontroll, siden jeg er den eneste som virkelig kjenner meg selv, og så har jeg funnet folk som kan utfordre og hjelpe meg å finne rette veien” i en verden der altfor mange kvinnelige artister styres inn i samarbeid med mannlige produsenter, er dette en handling med et viktig underliggende budskap.

Blant de som er med på å forme hennes særegne, fortryllende sound er Trondheim Symfoniorkester, Florence and the Machine-harpist Ruth Potter, en cellokvartett og det 32 mann sterke Oslo Fagottkor. “De er spektakulære,”, skryter hun av ensemblet, som er med på låten Churchyard og «It happened quiet”. “Energien de har er utrolig, den er så levende og fri og lykkelig.  De er også et av de flinkeste kor jeg noen gang har hørt. Jeg elsker dem”

Med over 200 millioner streams og over 500 000 solgte eksemplarer av debutalbumet ‘All My Demons Greeting Me As A Friend’ fra 2016 er AURORA klar for neste kapittel. Der det lett å glemme at hun bare er 22 år gammel.

Aurora Facebookside

HØR Infections of a Different Kind