Laster Arrangementer

Arild Andersen Group

Bassisten Arild Andersen med superjazzlag – USF Verftet

ARILD ANDERSEN bass
MARIUS NESET saksofon
HELGE LIEN piano
HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer

Etter to fantastiske konserter på norske festivaler i 2018 ville Arild Andersen jobbe videre med denne besetningen og materialet, og har siden den gang har kvartetten begeistret publikum på festivaler og konsertscener over hele Europa. Med seg på scenen har Andersen noen av sine absolutte favoritter fra den norske jazzscenen.

Marius Neset har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med flere verk for store ensembler som London Sinfonietta, KORK og Trondheim Jazzorkester, i tillegg til omfattende turnéring med sin kvintett. Og ikke minst må vi nevne det bejublede samarbeidet med Bergen Big Band, som hadde premiere på Nattjazz i 2021. Hans unike spillestil snur raskt fra tight og rytmisk komplekst til mykt og inderlig vakkert.

Helge Liens delikate pianospill, som henter inspirasjon fra Bill Evans lyriske detaljer, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har gitt han mye oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt. I tillegg har han gitt ut ti album med velrennomerte Helge Lien Trio. Håkon Mjåset Johansen er en av Norges travleste og mest kretive trommeslagere, og er kanskje spesielt kjent gjennom sitt mangeårige samarbeid med Come Shine, Trondheim Jazzorkester, Bugge Wesseltoft og I.P.A. For å bare nevne noen få. .

Fra stilistisk pionerarbeid sammen med Jan Garbarek på 60-tallet, via rollen som husbassist hos ECM, til popstjernestatus med folkemusikkfusion på 90-tallet. Innimellom dette stiftet Arild Andersen Masqualero – kanskje det største superbandet norsk jazzliv noen gang har opplevd, samt spilt med blant andre Bill Frisell, Stan Getz, John Scofield og Pat Metheny. Han har gitt ut 22 album under eget navn på ECM, der diskografien er en levende del av jazzhistorien. Men fremfor alt er han forankret i nåtiden, og hans store spilleglede kombineres med en utsøkt teknikk.

Vi ser virkelig frem til å ønske dette superbandet velkommen tilbake på scenen i høst, når Bergen Jazzforum feirer 50 år!

«En godt voksen mann på 76 som åpenbart synes at det å stå på ei scene og formidle musikk på høyt nivå er like morsomt og viktig den dag i dag – kanskje viktigere – enn det var for 50 år siden, er et så viktig påfyll og inspirasjon for oss som var så heldige å være tilstede denne flotte Victoria-kvelden at det er vanskelig å finne ord for det.» – Tor Hammerø / Nettavisen