Laster Arrangementer

Arabisk Filmfest: the Blue Elephant – Dark Whispers AVLYST

En grøssende psychothriller! The Blue Elephant er den største kinosuksessen i Egypt på lenge og vises nå for første gang i Skandinavia under Arabisk Filmfest på USF Verftet.

Billettsalg og fullt program blir annonsert 13. mars.

Filmen er spekket med flere av Egypts største og mest populære skuespillere;  Karim Abdel Aziz, Nelly Karim, Hind Sabri.

Vi møter Dr. Yehia, en alkoholisiert psykolog som blir bedt om å komme til kvinneavdelingen ved det psykiatriske sykehuset for å behandle en farlig pasient som kun vil snakke med ham.

Når han kommer frem, forteller hun ham at familien hans vil dø om nøyaktig tre dager dersom han sovner. Yehia slår det først fra seg, men etter en rekke mystiske hendelser begynner han å lure på om hun kanskje snakker sant. Han søker hjelp til å løse mysteriet i noen blå elefantpiller, og blir dratt inn i en absurd drømmeverden der alt kan skje.

Blue Elephant-Dark Whispers ble filmet over ett og et halvt år på grunn av uro i landet, selv om selve innspillingen kun tok syv uker.

Marwan Hamed (f. 1977) er en egyptisk regissør kjent for filmene The Yacoubian Building (2006), Blue Elephant (2014) og Diamond Dust (2018). Han er sønn av forfatteren Wahid Hamed og journalisten Zeinab Sweidan, og er utdannet ved The High Institute of Cinema. Han har regissert flere musikkvideoer, blant annet for den kjente arabiske musikeren Amr Diab, og har laget en rekke kortfilmer, dokumentarer og spillefilmer. Hans nyeste film, Blue Elephant: Dark Whispers, er den mest innbringende filmen i egyptisk kinos historie. Den vil ha sin skandinaviske premiere på Arabisk filmfest 2020.

Credits
Egypt 2019
Regi: Marwan Hamed
Manus: Ahmed Mourad
Med: Karim Abdel Aziz, Nelly Karim, Hind Sabri
Språk: Arabisk
Undertekst: Engelsk
Spilletid: 130 min 
Sjanger: Mystery/Horror