Laster Arrangementer

Arabisk Filmfest: A Son AVLYST

Tunisiske «A Son» har gått en seiersrunde på filmfestivaler over hele verden og Arabisk Filmfest henter den til visning i Cinemateket USF på Verftet

Billettsalg og fullt program publiseres 13. mars.

En tragisk ulykke presser frem ubehagelige sannheter for en familie i oppløsning.

Vi følger Meriem, Fares og deres unge sønn, Aziz, sin tilsynelatende umulige kamp mot klokken, systemet og hverandre.

På vei hjem fra en fest i Sør-Tunisia for å feire Meriems forfremmelse på jobben, bli bilen deres fanget i kryssilden til en væpnet gruppe, og Aziz blir truffet av en av kulene. På sykehuset får de beskjed om at leveren hans er punktert og at han kun vil overleve dersom de finner en donor.

Meriem og Fares begynner hver sin desperate jakt for å hjelpe sønnen, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de hadde trodd. Organdonasjon er ikke vanlig i landets kultur, og en hemmelighet fra fortiden starter en dominoeffekt som kaster ekteparet ut i fritt fall.

Med en kjernefamilie i oppløsning som metafor, tegner Mehdi M. Barsaoui et bilde av problemene det tunisiske samfunnet står overfor etter den arabiske våren. Bruken av håndholdt kamera i CinemaScope gir filmen en overhengende klaustrofobisk følelse mens karakterene jages rundt uten mulighet for pusterom.

Filmen belyser temaer som moral, kvinners plass i et samfunn i forandring, og landets endrede politiske tilstand.

Mehdi M. Barsaoui (f. 1984) er utdannet i Tunis og Bologna. A Son er hans spillefilmdebut, og den har blitt vist på en rekke internasjonale festivaler og har vunnet mange priser, blant annet Venice Horizon Award for beste mannlige skuespillere på Venice Film Festival og Arab Cinema’s Horizon Award på Cairo International Film Festival.

Credits
Tunisia, Frankrike, Libanon, Qatar 2019
Regi: Mehdi M. Barsaoui
Manus: Mehdi M. Barsaoui
Med: Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri
Språk: Arabisk, fransk
Undertekst: Engelsk 
Spilletid: 95 min 
Sjanger: Fiksjon