Laster Arrangementer

A Single Man

A Single Man. Regi: Tom Ford. USA 2009. Engelsk tale, norsk tekst. 35mm, 1t 39m.

Vi er i Los Angeles, 1962, i en tid hvor alles øyne er rettet mot Cuba-krisen. Vi møter George Falconer, en britisk professor som leter etter meningen med livet etter at Jim, hans partner gjennom et helt liv har gått bort.

George lever i fortiden, hans fremtidstro er borte som dugg for solen. Vi følger George gjennom en dag i hans liv, en dag hvor møter med mennesker og noen spesielle hendelser leder han i retning av et valg. Han må bestemme seg. Kan han finnen noen ny mening mening med livet etter Jims bortgang? George utfordres av sin nærmeste venn Charley (Julianne Moore), en 48-år gammel skjønnhet som selv kjemper med sine egne håp om fremtiden.

A Single Man utforsker farge gjennom prismen til noen som mistet grunnen til å leve. Vi følger den emosjonelle reisen til hovedpersonen når farger sakte tar over skjermen i håp om noe bedre. A Single Man er en film om avbrutt kjærlighet, om isolasjon- ens plass i menneskenes verden, men aller viktigst, en film om viktigheten av noen tilsynelatende små øyeblikk i livet.