Laster Arrangementer

A Beehive in My Heart (m/regissørbesøk)

Regi: Kjersti Vetterstad. Norge 2019. Katalansk og spansk tale, engelsk tekst. DCP, 1t 3min. Tema: CiB x Entrée

Møt filmskaper Kjersti Vetterstad på Cinemateket og se hennes nye film A Beehive in My Heart! Q&A (på engelsk) med regissøren etter filmen.

A Beehive in My Heart portretterer den katalanske birøkteren Josep Maria Garcia og biene hans. Biene er som art under press på grunn av ulike former for menneskelig aktivitet. Med enkle ord forteller Garcia om arbeidet som birøkter, og om kampen han kjemper for å holde biene i live når temperaturen på jorda stiger og bruken av plantevernmidler blant jordbrukere øker i omfang. I filmen sidestilles bildene av birøkteren og bienes arbeid med dyr og vekster som holder til i det omkringliggende landskapet de lever i og av.

A Beehive in My Heart er andre del av den planlagte dokumentarfilm-triologien Forgotten Land. Den første filmen i serien, The Agronaut, ble første gang vist i forbindelse med Vetterstads separatutstilling Quest in Paradise på UKS i Oslo 2014/2015.

Om kunstneren/regissøren:
Kjersti Vetterstad (f.1977) er billedkunstner med utdannelse fra Kunstakademiet i Bergen og Konstfack i Stockholm. Gjennom en mangfoldig praksis utforsker hun temaer som sted, tid, og forgjengelighet, spørsmål knyttet til identitet og fremmedgjøring og grensene som definerer forholdet mellom menneske og natur.