Laster Arrangementer

52 Tuesdays

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

16 år gamle Billies vaklende vei mot selvstendighet får fart på seg når moren avslører planer om kjønnsskifte, og tiden deres sammen blir begrenset til hver tirsdag ettermiddag. Filmen er spilt inn i løpet av ett år, en gang i uka hver uke – kun på tirsdager – så disse unike reglene gir en sjelden autentisitet til den følelsesladde historien om begjær, ansvar og forvandling.

Sophie Hydes regissørdebut 52 Tuesdays er noe for seg selv. Et fascinerende aspekt ved den intime historien er også den unike formen som representerer historiens kronologi, siden opptakene er gjort hver tirsdag i 52 fortløpende uker. Filmskaperne innordnet seg etter den samme regelen slik at de bare kunne filme på tirsdager fram til midnatt, og kun på tirsdager etter hverandre. Det som filmes den aktuelle dagen, er med andre ord det som skjer i historien akkurat den dagen. Manusforfatterne hadde fortellerstrukturen klar før de bestemte seg for rollefigurer og historie. Del Herbert-Jane spiller moren James, og i rollen som tenåringsdatteren Billie finner vi Tilda Cobham-Hervey.

Skuespillerne, som alle er ikke-profesjonelle, fikk manus for en uke av gangen, og kun for de scenene de selv spilte i. På den måten blir også publikum invitert inn til å oppleve fortellingen sammen med rollefigurene og skuespillerne.

Tema: QUEER SCREEN