Laster Arrangementer

3X3=303

Et portrett av tre nordiske jazzstemmer

I denne spektakulære konsertrekken presenteres tre toneangivende og internasjonale stemmer i den nordiske jazzen: gitarist Hilmar Jensson (IS), trompetist Kasper Tranberg (DK) og trommeslager Anders Mogensen (DK).
I jazzens grunnleggende trioformat vil de tre komponistene og orkesterlederne presentere sitt musikalske syn på jazzen i 2018 – med tre ulike og personlige innfallsvinkler.

Tranberg, Mogensen og Jensson møttes på starten av 1990-taller, og har tidligere samarbeidet i forskjellige konstellasjoner og drar nå ut på turné sammen som bandledere.

Arrangementet vil foregå i 3 ulike avdelinger, med ca. 45 minutter hver.

KASPER TRANBERG TERZET
KASPER TRANBERG kornett, trompet / NILS DAVIDSEN cello, bass / FRANDS RIFBJERG trommer

Trompetisten Kasper Tranberg, som har vært en sentral del av den europeiske jazzscenen i 20 år, presenterer i sin trio en form for fabulerende, moderne og akustisk kammerjazz med tette klanger, luft i musikken og intens puls. Kasper har arbeidet og spilt med et bredt spekter av musikere og kunstnere som Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Tim Berne, John Tchicai, Steve Swallow og Yusef Lateef, som har gitt to album. Kasper har gitt 11 album under eget navn, senest i 2018 med sin internasjonale sekstett «Strawboss», der vi finner blant andre Tony Malaby.

ANDERS MOGENSEN TRIO
ANDERS MOGENSEN trommer /GARY THOMAS saksofon /JOHNNY ÅMAN bass

Anders Mogensens trio med saksofonisten Gary Thomas (kjent fra Miles Davis, Herbie Hancock, Pat Metheny, John McLuaghlin, Cassandra Wilson) er en intens og kraftig trio med groove og dynamikk i forsetet. Mogensen har turnert over det meste av kloden og har faste orkestre med blant andre Jerry Bergonzi og Tim Hagans. Den finske musikeren Johnny Åman, nå bosatt i Malmø, og en av de travleste bassistene i Sverige.

HILMAR JENSSON TRIO
HILMAR JENSSON gitar / TREVOR DUNN bass / JIM BLACK trommer, elektronikk

Hilmar Jensson er islendingen som periodevis har gjort amerikaner av seg, og på veien tjenestegjort med Arve Henriksen, Eyvind Kang og Trevor Dunn, i tillegg til sitt eget band «TYFT». Her har han fått med seg en av sine trofaste medspillere, trommeslager Jim Black, som har spilt sammen med Jensson i blant annet «TYFT» og sitt eget band «AlasNoAxis». Med over 30 års erfaring som turnerende musiker har Black opparbeidet seg en imponerende diskografi, og har spilt med navn som Tim Berne, Dave Douglas og Uri Caine.