Laster Arrangementer

The Last Picture Show er en av amerikansk kinorenessanses nøkkelfilmer fra 1970-tallet.

Vises

TIR 1. MAR KL. 20:15

SØN 6. MAR KL. 17:00

TIR 8. MAR KL. 18:00

Søtt, sart og trist om småby-USA – en glemt filmperle

The Last Picture Show er en av amerikansk kinorenessanses nøkkelfilmer fra 1970-tallet. Handlingen er lagt til tidlig 1950-tall i det mest gudsforlatte ingenmannsland i Texas som noensinne er vist på et filmlerret. Det smertefulle portrettet av en døende West, basert på Larry McMurtrys roman, handler om hverdagen til tre tenåringer uten framtidsutsikter – gåtefulle Sonny (Timothy Bottoms), det egenrådige idrettsesset Duane (Jeff Bridges) og en desperat-etter-å-bli-beundret rikmannsjente Jacy (Cybil Shepherd) – og de aldrende, fortapte sjelene som dumper borti dem om natta lik drivende markløpere, blant andre Cloris Leachman i rollen som ensom husmor og Ben Johnsons som gråhåret kinoinnehaver.

Denne dempede skildringen av oppsmuldrende amerikanske verdier er og blir den mest sentrale filmen i karrieren til den uvurderlige regissøren og filmhistorikeren Peter Bogdanovich.

«Peter Bogdanovichs ode fra 1971 til en småby i Texas er et mesterverk uansett hvordan man ser på det.» – The Guardian

The Last Picture Show. Regi: Peter Bogdanovich. USA 1971. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: utekstet. DCP, 1t 58min.