Snart kommer Feriekolonien

Snart er det sommer og Feriekoloni på USF! Vi lager en egen koloni på USF-plassen, med scene, bar, utekino, kunstkonteiner, petanquebane og foodtrucks med spennende mat. Om sommeren har vi jo lyst til å være ute, og dette blir byens ute-kulturhus, med seiltak som beskytter for regnet og takterasse for soling og nyting av fjordutsikten.

Kulturtilbudet i Bergen har vanligvis vært litt på lavbluss om sommeren, for det er ikke lett å få folk innomhus i mørke konsertsaler. Med dette tilbudet har kulturarrangører av ulik art fått en intim arena å formidle musikk, kunst, film m.m. på – i uformelle omgivelser ved byens mest populære uteservering, kaikanten og kulturhuset.

Nattjazz åpner festival og Feriekolonien 25. mai og deretter er det et fyldig program som presenteres utover sommeren. En del er bestemt på forhånd, noe vil komme til på kort varsel. Vi vil at Feriekolonien hele tiden skal utvikle og endre seg og være et sted der kunstnere og musikere kan prøve ut ting i en uformell setting.
Målet er at Feriekolonien skal bli et årlig tilbud i Bergen, men i ny form fra år til år. Vi er litt inspirert av MoMA PS1 i New York, som lager en paviljong i Brooklyn for konserter som hvert år får en forskjellig utforming.
Bergenserne kan vente seg bl.a. dette:
Søtt+ Salt og flere med foodtruck
Cinemateket viser film i kinokonteineren
Pop-up butikker med kunst og designprodukter
Nattjazz med konserter både på dagtid og kveldstid
Vibbefanger med DJs og mat
Ny bar med Cask Norway bak spakene
Kunstgarasjen presenterer kunstvideo
Kunstnerne Maria Øy Lojo, Sabine Popp, Kjersti Sundland, Eleanor Clair og Dillan March, samt Anne Marthe Dyvi viser arbeider i kunstkonteineren
Klubb med Super G og flere
Yoga
Blueskonsert
Salsadans
Petanquebane

Det vil skje mye mere – følg med på www.usf.no for programmet som oppdateres fremover.

Har du forslag til program? Kontakt oss på booking@usf.no!