PREMIERE! Bergen Internasjonale Animasjonsfestival i Cinemateket på USF Verftet

Cinemateket i Bergen er for første gang vertskap for ReAnima 11. – 14. november. Japansk og norsk animasjonsfilm er i fokus i år, og det blir kortfilmkonkurranse og arrangementer for voksne og barn på USF Verftet

Festivalen åpnes med en rekke filmer kuratert av Koji Yamamura, en internasjonalt anerkjent animatør og professor ved Kunstakademiet i Tokyo (東京藝術大学, Tōkyō Geijutsu Daigaku). Programmet, en storartet oppvisning av kreativitet, oppfinnsomhet, energi og teknikk, består av elleve filmer laget av studenter fra kunstakademiet i Tokyo i løpet av de siste ti årene.

Det blir mange filmvisninger, men også master class, live-intervju, foredrag og andre arrangementer på Verftet og andre steder i byen – følg med på reanimafestival.org og Facebook. Billetter finner du her.

HELAFTENS FILMER

I tillegg til alle kortfilmene i konkurranseprogramemt vises to helaftens nye fantastiske filmer fra animatørene i Studio 4°! begge visningene er i Cinemateket på USF Verftet.

Torsdag 11. november: Nikuko fra fiskehavnen, regissert av Ayumu Watanabe. Japan 2021. Her møter vi elleve år gamle Kikuko på kanten av puberteten, og hennes noe pinlige mor, Nikuko, med en munter, bekymringsløs holdning og en preferanse for bad boys og god mat.
Billetter kr 50 her.

 

Søndag 14. november: Poupelle fra skorsteinsbyen, regissert av Yusuke Hirota. Japan 2020. Studio 4°sitt beste verk til dags dato gir liv til Akihiro Nishinos bestselgende barnebok «Poupelle fra skorsteinsbyen». Vi følger Lubicchi, en ung skorsteinsfeier som leter etter stjernene bortenfor det dystre røykteppet som alltid dekker byen hans, en dystopisk metropol full av stablede skorsteiner. Ingen tror på at noe som heter stjerner finnes. Men så møter Lubicchi en usannsynlig følgesvenn, et stinkende vesen av søppel som han kaller Poupelle – og eventyret begynner.
Billetter kr 50 her.