Måned: september 2021

2021

September

Nå skjer det!

Mandag 20.09.2021

Bergen kommune har kjøpt nabotomten med Kjødehallene. Boligbyggere og luksusleiligheter er parkert – kampen for at Verftet skal være et kultursted har lykkes.

Ikke bare vil Verftet bli ett av de mest spennende områdene for kultur i hele Norge, men selve utviklingsprosessen fremover vil være et laboratorium for miljøvennlig og funksjonell oppgradering av gamle bygg, der et marint historisk industriområde blir aktivert som kulturarena for alle. Det er omlag 17.000m2 som nå vil komme i tillegg til USF Verftet sine 12.000m. Mange av behovene som er beskrevet i kommunens kulturarenaplan, kan innfris. Bystyret skal vedta kjøpet i november. Vi er klare til å sette i gang. Utviklingen vil skje i etapper, og vi gleder oss enormt til at den første konserten avholdes og at kulturprodusenter kan flytte inn. Les mer i BT sin artikkel.

Illustrasjon av Kjødehallen Interiør
Kjødehallen illustrasjon – Vill Arkitektur, Bergen.

Tilbake etter koma

Tirsdag 07.09.2021

«Kulturlivet skal våkne fra koma og bli levedyktig igjen. Det kommmer til å ta tid, selv uten koronarestriksjoner. Vi må ha fokus på å sikre nye stemmer og nye generasjoner kunstnere og kulturarbeidere», sier Ivar Vogt som er kulturhussjef på USF Verftet. Hva sier politikerne? Det blir valgdebatt med kultur som tema 8. september.

Kultur Vest i samarbeid med Bergen Næringsråd arrangerer kulturdebatt på USF Verftet, onsdag 8. september klokken 17.00.

 

Et panel bestående av Tone Østerdal, daglig leder for Norske Konsertarrangører, Frode Bjerkestrand, kulturredaktør i Bergens Tidende, Ole Reinert Berg Olsen fra Bergen Næringsråd og Øyunn Viken, daglig leder for Kultur Vest, gir et oppspill til debatten. Øvrige deltakere er Silje Hjemdal (FrP), Sara Hamre Sekkingstad (SP), Stein Ove Hansen (FNB), Charlotte Spurkeland (H), Sveinung Rotevatn (V), Katrine Nødtvedt (MDG), Sofie Marhaug (R), Marte Mjøs Persen (AP), Sara Bell (SV) og Joel Ystebø (KrF).

Debatten ledes av Linda Børnes.

Arrangementet er åpent for alle, men på grunn av antallsbegrensning og smittesporing må du melde deg på via denne lenken: https://docs.google.com/…/1rKOUNT_hiwAlXa…/edit

Trygg på konsert

Torsdag 02.09.2021

Bli med! Balansekunst gjennomfører en undersøkelse av ulike gruppers opplevelser av trygghet og utrygghet ved musikkscener i Bergen. Denne undersøkelsen prøver å kartlegge i hvilken grad publikum, ansatte/arrangører og artister med crew opplever et utvalg scener i Bergen som trygge og inkluderende.