Film

Fest i byen (Jour de fête), regi Jacques Tati 1949

Postbudet Franqois plukker opp gode ideer fra en film på landsbyfesten og implementerer i jobben sin

Barna strømmer til, klare for litt spas og spenning. François, det lokale postbudet, er også til stede og en av de mange attraksjonene er det François tror er en opplysningsfilm om det forbløffende effektive amerikanske postverket. François lar seg overmåte inspirere og beslutter å overføre noe av det han har lært til sin egen arbeidshverdag.

Jacques Tati etablerer et enkelt utgangspunkt og vrir det dit han liker det best: ut i det absurde. Som Serge Daney sa: «Enhver Tati-film markerer på en og samme tid: [a] et punkt i Jacques Tatis livsverk; [b] et punkt i det franske samfunns og fransk films historie; [c] et punkt i filmhistorien.»

Jour de fête. Regi: Jacques Tati. Frankrike 1949. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, 1 t 29 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.