Film

Søndagsmatiné: Cabaret, 1972

Ingen vanlig musikal, men en bitter fortelling om en tid da en dekadent livsstil var flukten fra en verden i endring til det verre. Cabaret vant hele syv Oscar-statuetter.

Vi befinner oss i 30-tallets Berlin. Tysklands økonomi ligger i ruiner, arbeidsledigheten er stor og nazistpartiet begynner å få fotfeste. Det er en urolig tid, men som vanlig står underholdningen sterkt i tøffe tider. På klubben Kit-Kat er stemningen tilsynelatende lett, der komiske og burleske nummer fremføres av lettkledde danserinner. Blant disse finner vi Sally Bowles (Liza Minnelli). Hun er med på alt og personifiserer de siste årene i Berlin før Nazistpartiet kom til makten: en dekadent jakt på nytelse uten tanke på konsekvenser.

Cabaret er regissert av multitalentet Bob Fosse – danser, koregraf, regissør, skuespiller og manusforfatter. Den er ingen vanlig musikal, men en bitter fortelling om en tid da en dekadent livsstil var flukten fra en verden i endring til det verre. Cabaret vant hele syv Oscar-statuetter, og var også den første musikalen som fikk sensurstempelet X.

Cabaret. Regi: Bob Fosse. USA 1972. Engelsk, tysk og fransk tale, norske undertekster. 35mm, 2 t 4 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.