Kunst

Utstilling: Erna Skúladóttir & Karin Blomgren - Abration

Intervensjoner av massiv rå leire

Blomgrens og Skúladóttirs første samarbeid var «Deposit» på Kraft, i Hvelvet, våren 2015. Erfaringene derfra tar de med seg når de nå inntar Visningsrommet på USF, et betydelig større areal for deres massive installasjoner av rå leire.
De er sterkt opptatte av stedsspesifikke faktorer i sine arbeidsprosesser. Karakteristika ved utstillingsstedet og tilliggende områder er med og påvirker arbeidet med utstillingen. Prosjektets tittel «Abrasion» betyr slitasje, nedsliping, korrosjon - en pågående prosess ved USF der sjø møter fjell - og sier noe om tematikken i dette prosjektet; sykluser av begynnelse og slutt, av materialers bevegelse og endring.

Blomgren og Skúladóttir undersøker leirens egenskaper og påvirkning på omgivelser og arkitektur. To materialtyper blir brukt i «Abration». Massen i installasjonen består av cob, en blanding av leire, sand og strå. Over coben ligger det Terra Sigillata. Dette er de aller fineste partiklene i leiren etter sedimentering og utgjør en skinnende overflate. Historisk er dette det første materialet som ble brukt til glasering. 
Kunstnerne lenker materialet til prosessene som skjer i sjøen; danning og fordeling av nye materialer, bevegelser og sedimentering. 

Erna Skúladóttir har MA fra KHIB 2014, og har vært aktiv i mange prosjekter; blant de siste er separatutstilling på Galleri Fisk, og gruppeutstillinger i Kunstgarasjen og Ung.Lovende på Punkt Ø i Moss. Hun deltar i det pågående prosjektet «Topographies of the Obsolete» i Stoke-on-Trent/Bergen 2012 - 2017.

Karin Blomgren har MA i kunst fra KHIB 2014. Blant hennes siste prosjekter utenom «Deposit» var UDO (Unidentified Drawing Object) i forbindelse med Hardbakka Ruins Project på Møhlenpris 2015, installasjon i Galleri Puls og «Reinstalled Walk» i Bergen Kunsthall. Hun deltar også i «Topographies of the Obsolete» i Stoke-on-Trent/Bergen 2012 - 2017. 

Kunstnernes neste samarbeid finner sted på «Tendenser» på Galleri F15 / PunktØ i mars - juni 2016.

Utstillingen åpner torsdag 11. februar kl. 19.00. Vises til søndag 28. februar.
Åpningstider: 
Tirsdag - søndag kl. 12.00 - 17.00. 
Torsdag kl. 12.00 - 20.00.
NB: EXTRA LANGÅPENT fredag 19. februar og lørdag 20. februar til kl. 20.00.

Se alle utstillingene i Visningsrommet USF våren 2016

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.