Kunst

Utstillingsåpning: Erna Skúladóttir & Karin Blomgren

Intervensjoner av massiv rå leire.

Skúladottir og Blomgrens første samarbeid var «Deposit» på Kraft, i Hvelvet, våren 2015. Erfaringene derfra tar de med seg når de nå inntar Visningsrommet på USF, et betydelig større areal å jobbe med de massive installasjonene av rå leire med. De er sterkt opptatte av stedsspesifikke faktorer i sine arbeidsprosesser og karakteristika i området rundt Visningsrommet er sentral i utviklingen av dette prosjektet. Beliggenheten på flaten mellom solid fjell og foranderlig sjø, rommets transparens inne-ute og ulike tilnærmingsmåter for publikum å oppleve den rå leiren på utgjør noe av grunnlaget for utstillingen som blir skapt.

Erna Skúladóttir er keramiker med en MA fra KHIB 2014, og har vært aktiv i mange prosjekter; blant de siste er  separatutstilling på Galleri Fisk, og gruppeutstillinger i Kunstgarasjen og Ung.Lovende på Punkt Ø i Moss. Hun deltar i det pågående prosjektet «Topographies of the Obsolete» i Stoke-on-Trent/Bergen 2012 - 2017.

Karin Blomgren har en BA i keramikk og MA i kunst fra KHIB 2014. Blant hennes siste prosjekter utenom «Deposit» var UDO (Unidentified Drawing Object) i forbindelse med Hardbakka Ruins Project på Møhlenpris 2015,  installasjon i Galleri Puls og «Reinstalled Walk» i Rom no. 5. Hun deltar også i «Topographies of the Obsolete» i Stoke-on-Trent/Bergen 2012 - 2017.

Utstillingen åpner torsdag 11. februar kl. 19.00. Vises til søndag 28. februar.
Åpningstider:
Tirsdag - søndag kl. 12.00 - 17.00.
Torsdag kl. 12.00 - 20.00.

Se alle utstillingene i Visningsrommet USF våren 2016

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.