Scenekunst

BIT Teatergarasjen: We to Be - Mette Edvardsen

Edvardsen er opptatt av å tøye forståelsen av både dans og koreografi. I dette stykket leser hun for oss.

I 2012 møtte vi Mette Edvardsen på Bergen Offentlige Bibliotek, hvor vi kunne låne en levende bok. Vi ble tatt med bort i en stille krok bak bibliotekets hyller eller ut på en benk i solen, og fikk servert utdrag fra en valgt bok som aktørene hadde lært seg utenat. I We to be er scenen tom. Mette Edvardsen sitter sammen med publikum og leser høyt fra en bok, et skuespill. Samtidig sendes opplesningen direkte på radio.

Det er nærliggende å spørre seg hva dette har med dans å gjøre, men Edvardsen er opptatt av å tøye forståelsen av både dans og koreografi. Hennes siste arbeider har snarere vært koreografier av ord enn av dansetrinn, men med en tydelig appell til fantasien i fravær av det som kan sees. Radiooverføringen bryter med tilstedeværelse, som kjennetegner scenekunsten fremfor andre kunstarter, men samtidigheten er der, og den er der for øret. Og selv om Mette Edvardsen kan trylle frem hva det skulle være med sine ord i ulike formater er det nettopp fra scenen at hennes undring og lek med ord er interessant.

Av og med: Mette Edvardsen. Lys design: Bruno Pocheron. Lyd design: Peter Lenaerts. Grafisk design: Michaël Bussaer. Produksjon: Natalie Gielen/ Manyone vzw og Mette Edvardsen/ Athome. Co-produksjon: BUDA, Black Box Teater, Teaterhuset Avant Garden, BIT – Teatergarasjen. Støttet av: Norsk Kulturråd og Vlaamse Gemeenschap.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.