Dans

BIT Teatergarasjen: The Process / Dora Sulženko Hoštová & Jan Čtvrtník

The Process ser på utviklingen av en danseforestilling fra forskjellige vinklinger, skreller av lag på lag.

En beskrivelse kan vanskelig uttrykke hva som skjer på scenen. En forestilling må oppleves i seg selv. Spesielt i Prosessen, for her er verken historie, følelser, eller hensikt ... ingen humor, ingen regi, ingen perspektiver ...
Forestillingen er flau, kjedelig, overlesset ... tom, naken, kort ... uten slutt og meninger. Den spiller ikke en gang på referansen til Kafka, og er altså ingen rettsprosess. Den er knapt noen fremstillingsprosess, men en kreativ prosess, og en skapelsesprosess... Alt for lite og likevel for mye!
Folk tenker sjelden på hva som ligger bak den ferdige forestillingen. Hva om de fikk se noe som liknet skapelsesprosessen? Alt du ønsket å vite om dans, men ikke turde å spørre om? The process ser på utviklingen av en danseforestilling fra forskjellige vinklinger, skreller av lag på lag. Individuelle bevegelser, forsøk, hastigheter og lyder, øvelser, gjentakelser og konstant leting. Forestillingen er et dansekunstnerisk mirakel, takket være en fantastisk dramaturgi. For selvfølgelig er The prosess gjennomarbeidet ned til den minste detalj.

Tsjekk it out - tre dager med tsjekkisk dans og teater i Bergen, 12.-14. november

BIT Teatergarasjen i Bergen har sammen med den internasjonale scenekunstfestivalen 4+4 Days in Motion (CZ), skapt et felles prosjekt som handler om fremvisning og utveksling av scenekunst mellom Norge og Tsjekkia. Platformene for dette prosjektet er minifestivalene Norway Artway i Praha og Tsjekk it out i Bergen.

Norway Artway ble arrangert 3.-9. oktober i 2015, med de norske kunstnerene og kompaniene Spreafico/Eckly, Kristin Ryg Helgebostad, Mette Edvardsen, Amund Sjølie Sveen og Ingri Fiksdal på programmet

I november 2015 inviterer BIT Teatergarasjen bergenspublikummet til et møte med tsjekkisk scenekunst på USF Verftet. Og i festivalnavnet ligger den tydelige oppfordringen. Kom! Tsjekk it out! 

PROGRAM HER | #tsjekkitout

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.