Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Rabih Mroué

Libanesiske Mroué med et stykke basert på en sann historie - i skjæringspunktet mellom teater, performance og billedkunst

Riding on a Cloud er basert på en sann historie, som det heter, om Rabih Mroués yngre bror Yasser Mroué. Etter å ha blitt skutt i hodet under den libanesiske borgerkrigen, 17 år gammel, fikk han hjerneskaden afasi. Han kunne kjenne igjen personer og ting når de var fysisk tilstede, men ikke på bilder. Legen anbefalte at han skulle begynne å lage bilder selv, som et forsøk på å bygge opp den forståelsen av forholdet mellom virkelighet og representasjon som vi andre tar for gitt.

Denne forestillingen tar for seg forholdet mellom virkelighet og bilde. Vi møter Yasser på scenen som seg selv. Han snakker om sitt eget liv, og viser videoer han har laget som en del av behandlingsprosessen. Men bak denne selvbiografiske fremstillingen dukker det opp en annen interessant dimensjon, som handler om de endringene som skjer med en selv og med historien om ens eget liv når den fortelles. Riding on a Cloud er en gripende forestilling om hva som skjer når en sannhet blir konstruert, noe som er særlig påtakelig i kjølvannet av konflikter og traumer. Rabih Mroué er født i Beirut og arbeider i skjæringspunktet mellom teater, performance og billedkunst.

Tekst / regi: Rabih Mroué. I samarbeid med: Sarmad Louis. Medvirkende: Yasser Mroué. Assistent: Petra Serhal. Engelsk oversettelse: Ziad Nawfal. Støttet av Fonds Podiumkunsten, Prins Claus Fonds, Hivos & Stichting DOEN - (Nederland). En spesiell takk til: Lina Saneh, Frie Leysen, Mroué’s familie (Souad, Ahmad, Ammar, Ziad, Maha, Mazen, Nabil og Fatima Bazzi), Ahlam Awada, Samar Maakaroun, Janine Broud, Karma og Nadi Louis. Takk til: Hito Steyerl, Manal Khader, Eric Baudelaire, Paul Khodr, Lamia Joreige, Joanna Hadjithomas, Khalil Joreige, Fariba Derakhshani, Mohamad Hojeiry, Matthias Lilienthal, Ali Zuraik, Louis Family, Petra Serhal, Hagop Derghougassian, Ziad Mroué, Christine Tohmé og Ashkal Alwan.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.