Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: Uni * Form Simone Aughterlony & Jorge León

Autoriteten ligger i publikums blikk. I Uni * Form overvåkes overvåkerne, publikum holder øye med politiet.

Som en reaksjon på situasjonen i Hellas i fjor, med absolutt statlig kontroll og en omfattende ødeleggelseav politisk liv, tok Giorgio Agamben til orde for å avsette makten og gjenoppbygge demokratiet. Han skrev: «Staten vi nå lever i er ikke lenger en disiplinærstat. Gilles Deleuze foreslo å kalle den État de contrôle, Kontrollstaten. Staten vil ikke holde orden og fremme disiplin, men administrere og kontrollere». Aktørene i Uni * Form klarer ikke å administrere noe og har gitt fullstendig opp å ha kontroll.

Som en gruppe med tillatelse til å utøve forsettelig makt, er politiet en del av samfunnets vev samtidig som de står i periferien. De forkledde aktørene i Uni * Form driver en form for skapende samhandling i et miljø som nettopp forstyrrer de etablerte grensene og den uforutsigbare maktmisbruken, den som utføres på avstand og ved berøring, og som vi forbinder med politiets kontrollvirksomhet. Her blir dominans og underkastelse til krefter som går inn i hverandre uten å danne en simpel motsetning. Disse kreftene er noe som blir praktisert, slik som makt, ikke noe man kan eie eller ha. Autoriteten ligger i publikums blikk. I Uni * Form overvåkes overvåkerne, publikum holder øye med politiet.

Created with and performed by: Simone Aughterlony, Davis Freeman, Nada Gambier, Kiriakos Hadjiioannou, Jen Rosenblit, Hahn Rowe, Gary Wilmes. Concept: Simone Aughterlony, Jorge León. Dramaturgical advice: Saša Božic, Alain Franco. Music: Hahn Rowe. Light Design: Florian Bach. Costumes: Judith Steinmann. Body object design: Marion Montel & Judith Steinmann. Technical Direction: Ursula Degen. Production Management: Michael Nijs, Sina Kießling. Production: Simone Aughterlony - Verein für allgemeines Wohl and Jorge León - Present Perfect asbl
Coproduction: Zürcher Theater Spektakel, SPIELART München, Kaserne Basel, HAU Hebbel am Ufer Berlin, Charleroi / Danses, Théâtre de Liège, Gessnerallee Zürich, de facto Zagreb, BIT Teatergarasjen Bergen, Théâtre Garonne, Scène européenne Toulouse, House on Fire with the support of the Culture Programme of the European Union
Supported by: the NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN) Coproduction Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media on the basis of a decision by the German Bundestag, Zagreb City Councile for Culture, Ministry of Culture of Republic of Croatia, Kultura Nova Foundation, Fachausschuss Tanz & Theater BS/BL, Stanley Thomas Johnson Foundation, Stadt Zürich Kultur, Kanton Zürich Fachstelle Kultur and Swiss Arts Council Pro Helvetia, Special thanks to: UferStudios Berlin and Myriam Van Imschoot
Photos : Jorge León

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.