Konsert

BOREALIS: Folie à Deux

Konsert, scenekunst - en opera om høyspent galskap og kjærlighet

Studio USF
Onsdag 11. mars kl. 22.00 - 23.00
Torsdag 12. mars kl. 19.00 - 20.00
Kr 200/150
Forsalg Ticketco.no

URFREMFØRING ONSDAG 11. MARS

Folie à Deux, bestilt og produsert av Mahogany Opera Group, er både scenekunstforestilling og konseptalbum. Utgangspunktet for verket er syndromet 'folie à deux' - en dobbeltgalskap, der en vrangforestilling overføres fra en person til en annen.

En kvinne strever med å komme nærmere elskeren sin. Han er overbevist om at høyspentmasten som står utenfor huset hans, ja hele elektrisitetsnettet, har makt over ham. Han overfører vrangforestillingen til sin elskerinne, og når paranoiaen farer som elektriske gnister mellom dem, tar galskapen fyr.

Bergen Nasjonale Opera og Borealis presenterer en sonisk reise inn i kjærlighetens og vanviddets irrganger. Islandske Sjón, som står bak tekstene til mange av Björks låter, har skrevet librettoen, mens den britiske komponisten Emily Hall står for musikken.

Den svenske vokalartisten Sofia Jernberg synger sopranrollen, den islandske operasangeren Finnur Bjarnason synger tenor, og Frederic Wake-Walker, kunstnerisk leder for Mahogany Opera Group, står for iscenesettelsen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.